Padel

Welkom op de speciale Padelpagina van LTC Startbaan.

Padel is de snelst groeiende sport in Nederland en we zijn dan ook blij dat er in 2021 twee schitterende padelbanen op ons tennispark zijn aangelegd. We hebben gemerkt dat steeds meer tennisleden gebruik maken van deze banen en dat de ‘Padelcommunity’ ook binnen onze tennisverenging aan het groeien is. Dit komt mede doordat Padel niet alleen leuk is voor geoefende spelers, maar juist op elk niveau gespeeld kan worden.

Om dit verder te stimuleren bieden we onze tennisleden de mogelijkheid om een Premium lidmaatschap af te sluiten. Dit houdt in dat je voor slechts €50,-  onbeperkt  kunt spelen op doordeweekse dagen tussen 11.00 uur en 17.00 uur en in de weekenden tussen 14.00 uur en 22.00 uur. Ruime keuze dus. Dit geldt voor de periode tot 1 december en het reserveren loopt via het reserveringssysteem van Park Startbaan. Aangezien we een reële baanbeschikbaarheid willen waarborgen is er in eerste instantie een limiet gesteld van 70 leden die hier gebruik van kunnen maken. Dus vol = vol.

Hoe kan ik me hiervoor aanmelden?

Dat kan dus alleen als je al lid bent van LTC Startbaan. Stuur een e-mail naar [email protected] en meld daarbij of je al bekend bent in het reserveringssysteem van Park Startbaan. Dan heb je namelijk al een unieke spelerscode die je kunt vinden in je profiel.

Screenshot profiel padel site

Heb je nog nooit gebruikt gemaakt van het reserveringssysteem van Park Startbaan, dan kun je je vast registreren. Klik hier. Na registratie kun je onder profiel dan ook je eigen unieke spelerscode zien. Nadat je je e-mail verzonden hebt naar [email protected] krijg je van onze penningmeester via ClubCollect een factuur van €50,-. Zodra je die betaald hebt, geven wij je naam door aan de administratie van Park Startbaan, verwerken ze je als Premium lid in hun reserveringssysteem en kun je padelbanen reserveren onder de afgesproken voorwaarden.

Hoe moet ik een baan reserveren?

De eerste keer heeft wat nadere uitleg nodig, maar daarna is het een fluitje van een cent.
Eén persoon doet de reservering. Ga eerst naar de reserveringspagina en log in. Druk vervolgens op de blauwe knop ‘beschikbaarheid bekijken’. Kies een tijdslot dat nog vrij is. Doordeweeks dus tussen 11.00 uur en 17.00 uur en in het weekend tussen 14.00 uur en 22.00 uur om gratis te kunnen spelen. Druk dan op ‘reserveren’, check of de gewenste dag/tijd klopt en druk dan op ‘volgende stap’. Je ziet dan een scherm verschijnen waarin gevraagd wordt wie je overige 3 medespelers zijn. Deze velden zijn verplicht. M.a.w. je kunt alleen reserveren als je al je medespelers invult.

Als je met mede premiumleden gaat spelen voer je hier de eerste keer hun unieke spelerscode handmatig (!) in (let op, dus niet via copy/paste). Als je de volgende keer weer met dezelfde spelers gaat spelen of als een premiumlid al eerder heeft gespeeld dan verschijnen automatisch hun namen in de velden en hoef je de codes dus niet meer afzonderlijk in te voeren. Indien gewenst kun je ook spelen met personen die geen Premium lid zijn. Je kiest dan voor de optie ‘Medespeler is introducé’ en er wordt dan automatisch €5,- per introducé in rekening gebracht, dat je direct moet afrekenen om de reservering te kunnen voltooien. Als je je medespelers hebt ingevoerd druk je vervolgens weer op ‘volgende stap’. Geef dan aan hoeveel rackets je wilt huren en druk weer op ‘volgende stap’. Check nog eenmaal of de reservering klopt, ga akkoord met de voorwaarden en druk tot slot op ‘reserveren’. Je krijgt per email nog een bevestiging van je reservering. De baan is nu officieel voor jullie op het aangegeven tijdslot gereserveerd, veel speelplezier!

Hoe lang van te voren kan ik reserveren?

Dat kan maar liefst 2 weken van te voren, een stuk ruimer dan bij tennis dus. Maar belangrijk hierbij: mocht later blijken dat jullie toch niet gebruik zullen maken van de baan, stuur dan direct een e-mail naar [email protected]. Zij kunnen dan je reservering uit het systeem halen zodat jullie tijdslot weer vrij komt voor andere premiumleden en externe padellers. We hopen dat een ieder hier strak in zit. Bij een terugkerende ‘no show’, behouden we ons het recht voor om het premium-lidmaatschap (tijdelijk) stop te zetten.

Kan ik ook buiten de “Premium”slots boeken?

Uiteraard. Hoewel er dan nog wel een aangepaste prijs aan LTC Startbaan leden berekend wordt, speel je niet tegen het voordelige 0-tarief. Ook hoef je dan geen medespelers in te voeren en doe je de boeking op persoonlijke titel.

Moet ik over een eigen racket beschikken?

Niet persé, tijdens het reserveren kun je ook aangeven of je een racket wilt huren. De kosten zijn €2,50 per racket. Of je huurt het ter plekke bij de bar. Ballen zijn niet te huur en alleen bij de bar te koop. We adviseren je echter om als premiumlid een padelracket aan te schaffen. Vanaf €70,- heb je bij PadelDirect al een prima (starters)racket. We hebben als vereniging bovendien regelmatig verenigingsacties met deze leverancier.

Kan er met slecht weer gespeeld worden?

Nou en of, dat is het mooie van Padel. Als bij slechte weersomstandigheden de tennisbanen onder water staan, kun je in principe bij Padel gewoon spelen. Het hemelwater wordt goed afgevoerd middels een ingenieus drainage systeem. Bijkomend voordeel: je hebt ook minder last van de wind. Alleen bij een flinke stortbui of onweer is het beter om even een p(l)as op de plaats te maken.

Waar kan ik meer over spelregels te weten komen?

Bij allebei de padelbanen vind je een bord met de belangrijkste spelregels. Uitgebreider info kun je ook hier vinden.

Wordt er ook lesgegeven door een Padeltrainer op ons Park?

Jazeker. Sterker, we hebben één van de beste trainers van Nederland op ons park rondlopen: Nicky Roeg. Nicky geeft les aan beginnende en gevorderde padelspelers en is als ‘Entertrainer’ bereikbaar onder nummer 0614779920. De ervaring leert dat voor trainen een groepsgrootte van 4 spelers het beste werkt. Meer informatie hierover vind je ook op de site van Park Startbaan.

Kan ik mee doen aan toernooien en/of competities?

Deelnames aan de padelcompetitie worden onder de vlag van Park Startbaan aangeboden. Van 18 tot 26 juni staat Padel trouwens voor het eerst op het menu van het OST! Inschrijven kan hier. Later dit jaar gaan we bekijken of en zo ja welke events er vanuit LTC Startbaan geïnitieerd kunnen worden.