Voorbereidend tennis

Wat houdt Voorbereidend Tennis precies in?

Bij LTC Startbaan werken we in het jeugdtennis volgens het ‘Tenniskids’ programma van de KNLTB. De jongste spelers (5 tot en met 7 jaar) leren het spel door op een kleiner veld te spelen met lichtere tennisballen. De lessen worden gegeven door onze vaste clubtrainers in groepjes van maximaal 8 kinderen per trainer. Ieder kind kan zijn of haar tennisspel zelf ontwikkelen. Niet ieder kind heeft hetzelfde talent en wil dezelfde doelen bereiken. Daarom bekijken wij de ontwikkeling van elk kind persoonlijk en passen we ons programma daarop aan. Daarbij letten we vooral op de manier van spelen, het individuele talent, het spelniveau en de motivatie. Bij Voorbereidend Tennis richten we ons op maximaal spelplezier.

Waar bestaat het VT-programma uit?

- Een jaar lang lidmaatschap van LTC Startbaan van 1 april t/m 31 maart
- 40 weken VT-lessen van 1 uur per week op woensdag of vrijdag
- 40 weken een halfuur conditietraining op woensdag, aansluitend aan de VT-les op woensdag
- Deelname aan de Interne Jeugdcompetitie eens in de 14 dagen (Na de meivakantie tot de zomervakantie)