Verslag proefles jeugd

Explosieve groei jeugdleden vraagt om uitbreiding jeugdtraining

Het aantal inschrijvingen van nieuwe jeugdleden is explosief gegroeid. Daarom is er op 29 augustus een proeftraining georganiseerd om een goede inschatting te kunnen maken van het niveau en de ambitie van de nieuwe jeugdleden. Er waren ruim 50 nieuwe jeugdleden aanwezig op deze voorspeeldag. Onze clubtrainers Wim en Xander hebben samen met een aantal stagiaires een goede indruk gekregen van deze aspirant jeugdleden, door ze te laten voorspelen op alle binnenbanen.

Het definitieve inschrijven en indelen kon die dag ter plekke geregeld worden, rekening houdend met de doordeweekse beschikbaarheid van ieder nieuw jeugdlid. Dankzij de inzet van jeugdcommissie, jeugdcoördinator en een paar computers is dat allemaal gelukt.
Uiteindelijk hebben 46 nieuwe jeugdleden zich opgegeven, dat is een mooi resultaat.

Nu staan we voor de uitdaging om de trainingscapaciteit voor de jeugd flink uit te breiden. Er komt een extra trainer bij. De baancapaciteit in de winter is beperkt en wordt al ingevuld door bestaande groepen. Jeugdcommissie en bestuur zijn samen met de trainers hard bezig om dit goed georganiseerd te krijgen. Alles is erop gericht om vanaf 1 oktober ook aan deze enthousiaste nieuwe jeugdleden goede training te bieden. En dat geldt ook voor de 20 nieuwe aanmeldingen, die na de voorspeeldag van 29 augustus zijn binnengekomen…