Trainers

 

 

Wim Gomersbach: [email protected]

Ik ben Wim Gomersbach, 59 jaar en ik train al  ongeveer 35 jaar bij eerst de LTC Amstelland en na de fusie met de Meerlanden, de LTC Startbaan. Daar ben ik erg trots op! Ik ben getrouwd met Nicole en we hebben twee kinderen, Amy en Roy. Niet vreemd, dat ik in de sport werkzaam ben. Van kinds af aan ben ik gek van sport. Judo, hardlopen, fietsen, voetbal, tennis,en ga maar door, ik volg eigenlijk alles. Vooral van Ajax ben ik een groot fan. Als kind keek ik al naar Cruijff, Keizer en Swart in de Meer.De passie voor tennis is wat later gekomen en beoefen ik sinds mijn 15e. Ik woonde tot mijn 12e in de Spaarndammerbuurt, waar eigenlijk niet getennist werd. Toen wij verhuisden naar Buitenveldert, met natuurlijk een lekker plat Amsterdams accent, kwam ik voor het eerst in aanraking met tennis. Popeye Gold Star werd mijn club. De topclub van Nederland was dat. Wat heb ik daar een uren op de baan gestaan! En veel afgekeken van de topspelers daar. Tennis leefde enorm en tijdens de competitie stond het park helemaal vol. Geweldig!Bij Popeye begon ook het lesgeven. Ik werd gevraagd of ik gewoon wat lesjes wilde geven. Ervaring met lesgeven had ik niet, maar in die tijd was er zoveel vraag naar tennislessen, dat veel clubs jonge enthousiaste tennissers vroegen om bij te springen. Voornamelijk de uren van 7 tot 8 en 22 tot 23, maar dat maakte mij niet uit. Ik vond het heel leuk om te doen en verdiende meer dan met mijn krantenwijk, die ik daarvoor nog had.Vervolgens ben ik diploma's gaan halen via de tennisbond en ben in Uithoorn bij de TCU les gaan geven. Daar gaf ik niet alleen lessen, maar kwamen er ook andere gerelateerde zaken kijken. Indelen, programmas maken, begeleiden enzovoort. Na een jaar of vier, ik speelde daar inmiddels competitie, werd ik bij de LTC Amstelland gevraagd om competitietraining te geven. De volgende stap was om meer trainingen te geven. Ook werd ik gevraagd om assistent districtstennistrainer te worden bij het district Amsterdam.Dat hield in dat ik de talenten tot 12 jaar trainde en begeleidde bij toernooien. Hier heb ik erg veel geleerd, met name van de DTL Leonne Heffels. Uiteindelijk heb ik 10 jaar bij het district gewerkt, met heel veel plezier.Ik speelde in die tijd zelf ook nog veel. Ik heb zeker 15 jaar onafgebroken toernooien en competitie gespeeld en heb het tot niveau B1, nu 3, geschopt. Ook heb ik overgangs A gehaald met het eerste team van Amstelland. De laatste jaren speel ik helaas zelf niet veel meer, omdat mijn linkerkuit wat tegensputtert. Na de periode bij het district ben ik wat meer de recreatieve kant van het lesgeven gaan opzoeken. Ik vind het fijn met kinderen en senioren te werken die niet alleen maar met winnen bezig zijn, plezier is het belangrijkste in mijn ogen. Het doet me altijd goed dat mensen die bij mij getraind hebben na jaren nog op de baan te zien zijn en plezier beleven aan het spel. Dit geldt voor alle niveaus, een voorkeur voor een doelgroep heb ik niet. 

Xander Spong: [email protected]

Mijn naam is Xander Spong, geboren op 21 februari 1990 in Den Haag. Sinds april 2019 ben ik trainer onder de vlag van LTC Startbaan. Van jongs af aan bestaat mijn leven uit sporten. Al vanaf hele jonge leeftijd beoefende ik meerdere sporten tegelijk, maar tennis, dat was HET voor mij. Als klein jongetje nam mijn vader mij af en toe mee naar Thor de Bataaf in Den Daag om een balletje te slaan of tegen de muur te oefenen. Op mijn zevende mocht ik naar mijn eerste tennisles. Ongeveer een jaar later mocht ik mee trainen bij de selectie van de tennisbond. Uiteindelijk moest ik daar stoppen omdat ze (helaas) te weinig potentie in mij zagen. Voor mijn gevoel heb ik het tegendeel bewezen en ben ik trots op het niveau en de resultaten die ik heb weten te behalen. Bij de junioren ben ik meerdere keren Nederlands Kampioen (t/m 16 & t/m 18 jaar) en Wereldkampioen (junior Davis Cup) geweest. Tevens heb ik in het dubbelspel de Europese titel behaald. Vanaf mijn 16de heb ik ATP toernooien gespeeld met als hoogste ATP Ranking 802. Op mijn 21e ben ik gestopt met professioneel tennis door verschillend blessureleed. Daarna was ik heel even klaar met tennis en moest ik bedenken hoe het verder moest. Omdat ik toch niet zonder het tennis kon heb ik 8 jaar geleden mijn passie gevonden in het geven van training. Zo kan ik mijn ervaringen delen met mijn leerlingen. In de afgelopen jaren heb ik met alle niveaus gewerkt, van jong tot oud en van beginners tot en met ITF junior, ATP en WTA spelers. Door mijn brede ervaring zit mijn kracht / specialisme als trainer hem in het leren spelen van het spel aan wedstrijdspelers. Zowel op fysiek en mentaal als op tactisch gebied. Het prestatieve tennis ligt door mijn persoonlijke geschiedenis met de sport het dichtst bij mijn hart. Toch haal ik ook veel voldoening uit spelers die geen prestatieve ambities hebben maar wel gemotiveerd zijn om te leren en zich 100% inzetten om zich op zijn of haar eigen tempo te blijven verbeteren.

Björn Luitink: [email protected]

Hallo allemaal, even voorstellen. Mijn naam is Björn Luitink. Geboren op 08-06-1992 in Amstelveen. Ik woon in Cruquius samen met mijn vriendin Benita en ons zoontje Boaz die in 2023 3 jaar wordt. Momenteel zijn we in verwachting van ons 2e zoontje in mei 2023 Ik tennis vanaf mijn 5e. Ik ben hiermee begonnen omdat mijn 2 jaar oudere broer toen begon met bal en slagvaardigheid en ik als jongere broer wilde alles doen wat mijn oudere broer ook deed. Gelukkig had ik het talent van mijn ouders gekregen en ben ik doorgegaan met tennis. In mijn jeugd heb ik veel getennist en heb ik ook van mijn 9e tot mijn 12e bij de KNLTB getraind. Daarna ben ik even wat minder gaan trainen maar wel altijd wedstrijden gespeeld in de vakanties. Vanaf mijn 17e ben ik iemand tegengekomen die mijn passie en werklust om beter te worden heeft aangewakkerd bij onze huidige club, LTC Startbaan , wat destijds nog LTC Amstelland was. Sinds 2010 speel ik competitie voor LTC Startbaan in het eerste gemengde team op zondag. En nu mag ik ook nog lesgeven voor mijn vereniging. Ik ben tennisleraar geworden omdat ik het gewoon ontzettend leuk vind om met tennis bezig te zijn. Vroeger zei ik als kleine jongen tegen mijn tennistrainer dat als ik geen proftennisser werd, ik ook tennisleraar zou worden. Verder vind ik het leuk om mensen te helpen ergens beter in te worden. Daarom had ik in 2016 besloten om mijn trainersdiploma te gaan halen en me te richten op het lesgeven. Ik vind het ontzettend leuk om alle leeftijden les te geven, van jong tot oud en van recreatief tot prestatief. Een voorkeur voor doelgroepen heb ik niet, alleen een voorkeur voor motivatie en houding op de baan.