Talent Ontwikkelings Plan

Al ruim vijf jaar wordt bij LTC Startbaan succesvol gewerkt met het Talentontwikkelingsplan (de TOP). De TOP maakt het mogelijk om op recreatief en prestatief niveau te tennissen binnen de tennisvereniging. Vaak is het voor prestatief tennis nodig om naar een tennisschool te gaan, maar bij LTC Startbaan past talentontwikkeling prima binnen de vereniging.
 
School 

De TOP bestaat uit de school, het College en de Academy. Ieder jeugdlid start in de school en leert daar de basisbeginselen van tennis. Plezier in het spel staat voorop met veel aandacht voor de techniek. Daarbij wordt aangesloten op de meest recente ontwikkelingen en inzichten. Het door de tennisbond aangeschreven programma Tenniskids met onder meer lichtere ballen, kleiner rackets en aangepaste tennisvelden wordt gevolgd. Gaandeweg wordt de stap gemaakt om naar een volledige baan te gaan met het standaard racket en bal. Door deze werkwijze kan vanaf de jongste leeftijd het maximale speelplezier worden bereikt, waarbij iedereen op zijn of haar niveau kan tennissen. De recreatieve speler zal zich helemaal thuis voelen in de school. De lessen in de school worden verzorgd door Wim Gomersbach en Joey Schaaf. De reguliere lessen zijn groepstrainingen, maar aanvullend kan ook gekozen worden voor privé- of duotraining. Daarnaast is het mogelijk om een tweede uur in de week te trainen.

College 

Voor de meer prestatieve speler is ruimte om zich te ontwikkelen in het College en mogelijk later in de Academy. De Collegespeler wordt opgeleid tot een sterke speler in de regio. Deze ontwikkeling is mogelijk door extra groepstraining, privétraining en/of duotraining. Daarnaast is een uitgebreid sparringsprogramma en gespecialiseerde conditietraining. Op deze wijze kan het talent zich ontwikkelen op alle aspecten van tennis.

Academy 

In de Academy trainen de beste spelers van de vereniging en dit gebeurt op nog intensievere wijze. Manuel Bouwman geeft de trainingen in het College en de Academy.

Topresultaten 

De resultaten van de TOP spreken voor zich, zowel op absoluut topniveau als in de breedte. De breedte van het topniveau komt naar voren uit het feit dat al jaren vele Startbaantalenten in de top van Nederland in hun leeftijdscategorie staan. Zowel aan het Nationaal Kampioenschap als aan de districtskampioenschappen doen door de jaren heen veel Startbaners mee, waarbij regelmatig titels worden behaald. Verder doen de jeugdteams mee om de hoogste plaatsen in de hoogste landelijke klasses van de competitie.

Binding met vereniging

In de afgelopen jaren hebben veel talenten uit de TOP ook de stap weten te maken naar de seniorencompetitie. Ook dat is de meerwaarde van de TOP. Doordat de tennistrainingen allemaal in verenigingsverband worden gegeven, is de link met alle verenigingsactiviteiten sterk. Voor de jeugdspelers is de stap naar het seniorentennis dan ook vanzelfsprekend en verloopt deze ontwikkeling heel natuurlijk.

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 20 645 5666

Address

Startbaan 2
1185 XR Amstelveen