OldStars tennis clinic op 7 september 2020

7 September jl. hebben 28 leden en oud-leden meegedaan aan de clinic OldStars tennis, georganiseerd in samenwerking met de KNLTB en het Nationaal Ouderenfonds.

Onder het genot van koffie en appeltaart startte de ochtend met een introductie van Koen de Jong van het Nationaal Ouderenfonds, waarna we op 7 buitenbanen aan de slag gingen!

Onder leiding van trainer Ymco van Gorkom, geholpen door Wim Gomersbach en Manuel Bouwman werd eerst een warming-up verzorgd, waar allerlei vaardigheden werden geoefend zonder bal en racket, met alleen een bal en met racket en bal. We werden uitgedaagd allerlei dubbeltaken uit te voeren. Onze skills werden flink op de proef gesteld!

Daarna werd gespeeld met de groene zachtere ballen en werd wat uitleg gegeven over de aangepaste spelregels, zoals bv de mogelijkheid van het 2 keer de bal laten stuiten en in een dubbelspel de baan verkleinen door de tramrails niet te gebruiken. Het was duidelijk even wennen met de zachtere ballen, maar uiteindelijk werden er toch leuke partijen gespeeld!

De ochtend werd afgesloten met een door de vereniging aangeboden lunch aan de deelnemers. De soep en broodjes vonden gretig aftrek!

André Janssens heeft namens de TC en het bestuur nog een kleine enquête gedaan na afloop, waaruit bleek dat vrijwel alle deelnemers OldStars tennis een goed idee vinden, ook voor LTC Startbaan. Het bestuur en TC gaan nu plannen maken om vanaf 2021 te starten met OldStars tennis bij de vereniging. Wij houden u op de hoogte!