OldStars tennis bij LTC Startbaan


OldStars in Max Magazine

Wegens succes wederom geprolongeerd: LTC Startbaan OldStars  wintertennis in het NTC de Kegel

Voor het derde winterseizoen op rij is bij LTC Startbaan ook deze winter weer een groep OldStars tennissers actief op de donderdagmiddag in het NTC de Kegel onder leiding van clubtrainer Wim Gomersbach.

OldStars tennis is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds en de KNLTB. Onze club is hiermee in 2021 gestart, als eerste vereniging in Amstelveen. In de zomer wordt gespeeld op Park Startbaan en in de winter in NTC De Kegel. Het aantal deelnemers is inmiddels gestegen van 7 in 2021 tot 24 begin 2023!

Net als in 2022 zijn op donderdagmiddag van 12.00-14.00 uur 4 banen en van 13-15 uur 2 banen gereserveerd voor het OldStars tennis. 
Meer informatie over het winterseizoen 2023-2024 vind je hier.

Wat is OldStars tennis? 

OldStars tennis is een aangepaste spelvorm, bij uitstek geschikt voor ouderen die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar willen blijven bewegen. Ook voor mensen die al gestopt zijn met tennis, biedt het nieuwe kansen om toch weer actief te zijn op de tennisbaan en nieuwe mensen te ontmoeten. Het is een veilige en verantwoorde spelvorm, waarbij bewegen en het verbeteren van je coördinatie en motoriek centraal staan, gecombineerd met tennis. Een goede warming-up onder deskundige begeleiding hoort erbij. 

De bekende regels worden naar wens aangepast:

 • dubbelspel op enkelveld
 • onderhands serveren
 • de bal mag twee keer stuiten
 • 40-40 = winnend punt
 • spelen met een groene bal, die zachter is en niet zo snel gaat 

 Hoe gaat OldStars tennis bij LTC Startbaan?

Hoe ziet een speeldag er uit?

 • je speelt op een vaste dag in de week: donderdag van 12-14 of van 13-15
 • je speelt in een groepje onder leiding van clubtrainer Wim Gomersbach
 • je hoeft geen baan te reserveren, dat doet Wim
 • je doet eerst met elkaar een uitgebreide warming-up
 • je speelt daarna een paar verkorte sets OldStars tennis
 • je komt ook nieuwe spelers tegen van andere verenigingen
 • na twee uur goed bewegen is er tijd voor koffie, of een broodje   

deelnemers in tennishal

           Richard Krajicek op bezoek bij de OldStars in het NTC!!

De contributie voor de winter bedraagt €225,-- ,dat is voor 20 lessen en 26 x vrij spelen. Voor hen die geen lid zijn van een tennisvereniging komt daar €17,50 KNLTB lidmaatschap bovenop

OldStars tennis wordt mede mogelijk gemaakt door 

ZorgSamen


Doe je mee of wil je eerst een proefles?

Wil je mee doen met OldStars tennis, meld je dan aan via deze pagina.

Wil je eerst een proefles of heb je vragen, stuur dan bericht aan Marga Moeijes

Lees waarom Ans Horstmanshoff is overgestapt naar OldStars tennis: “Het initiatief tot het ouderentennis kan ik alleen maar toejuichen. Het is niet alleen het bewegen, maar ook het onderhouden van bestaande en het maken van nieuwe contacten is heel belangrijk.”

Quote van Anke Honselaar (huisarts, niet meer praktiserend): We moeten meer bewegen en zeker de ouderen onder ons. Dat weten we natuurlijk allemaal, maar om dit te doen, en zeker te blijven doen, is best lastig. We moeten gestimuleerd worden en daarbij zijn de factoren plezier en gezelligheid heel belangrijk.

Volgens de beweegrichtlijnen van de Gezondheidsraad moeten volwassenen minstens tweeënhalf uur per week flink bewegen door te wandelen of te fietsen; daardoor wordt het risico op chronische aandoeningen zoals suikerziekte, hart- en vaatziektes, depressiviteit en botbreuken verkleind. Voor ouderen geldt dit nog meer omdat de botten brozer worden en de spierkracht afneemt. Door lichamelijke activiteit wordt niet alleen onze fysieke maar ook onze mentale gesteldheid verbeterd. Ook ons immuunsysteem wordt met het klimmen der jaren minder effectief, maar wordt gestimuleerd als wij ons blijven bewegen. En dat afweersysteem is weer nodig om onder andere virusinfecties af te weren of te verhelpen. Ook sociaal contact werkt bevorderend op het afweersysteem.

OldStars tennis bij LTC Startbaan biedt ouderen de gelegenheid om in groepsverband regelmatig te blijven bewegen. Met het oog op de doelgroep wordt hiervoor een aangepaste vorm van tennissen gebruikt, waardoor bewegen, ontspanning, plezier en gezelligheid worden gecombineerd. Deze manier van tennissen maakt het mogelijk om tot op hoge leeftijd in beweging te blijven en u actief in te zetten voor uw gezondheid.”  

Quote van Wim Gomersbach: “Bewegen, sporten is gezond! Iedereen kan, op welke leeftijd dan ook, op ieder niveau sporten en natuurlijk ook sociale contacten onderhouden of opbouwen. Het OldStars tennis programma biedt allerlei mogelijkheden.

Schrijf in of kom eens langs om te kijken of mee te doen! Je bent nooit te oud! Achter de geraniums of achter de bal! Zorg dat je erbij bent, bij de
OldStars!