OldStars tennis bij LTC Startbaan

Aanmelden
OldStars in Max Magazine

Wegens succes wederom geprolongeerd: OldStars tennis bij LTC Startbaan

Voor het derde zomerseizoen op rij is bij LTC Startbaan ook deze zomer weer een groep OldStars tennissers actief op de donderdagmorgen. OldStars tennis is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds en de KNLTB. Onze club is hiermee in 2021 gestart, als eerste vereniging in Amstelveen. In de zomer wordt gespeeld op Park Startbaan en in de winter in NTC De Kegel. Het aantal deelnemers is inmiddels gestegen van 7 in 2021 tot 24 begin 2023! Net als in 2022 worden op donderdagmorgen van 10.00-12.00 uur 5 banen gereserveerd voor het OldStars tennis. Bestaande deelnemers krijgen voorrang bij deelname aan de zomertraining op dit tijdstip. Mochten zich meer deelnemers melden, dan wordt een tweede groep gestart van 12.00-14.00 uur.

Wat is OldStars tennis? 

OldStars tennis is een aangepaste spelvorm, bij uitstek geschikt voor ouderen die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar willen blijven bewegen. Ook voor mensen die al gestopt zijn met tennis, biedt het nieuwe kansen om toch weer actief te zijn op de tennisbaan en nieuwe mensen te ontmoeten. Het is een veilige en verantwoorde spelvorm, waarbij bewegen en het verbeteren van je coördinatie en motoriek centraal staan, gecombineerd met tennis. Een goede warming-up onder deskundige begeleiding hoort erbij. 

De bekende regels worden naar wens aangepast:

 • dubbelspel op enkelveld
 • onderhands serveren
 • de bal mag twee keer stuiten
 • 40-40 = winnend punt
 • spelen met een groene bal, die zachter is en niet zo snel gaat 

Hoe gaat OldStars tennis bij LTC Startbaan?

Je kunt op vier manieren OldStars tennis spelen bij LTC Startbaan.

1. Leden van LTC Startbaan die naast hun bestaande lidmaatschap aan OldStars tennis willen deelnemen. Als dat op jou van toepassing is betaal je € 75 (Je bent al KNLTB-lid). Dit wordt dus €220,- + €75,-= €295,-

2. Leden van LTC Startbaan die ipv hun huidige lidmaatschap alleen OldStars tennis willen spelen. In dat geval betaal je € 125,-.

3. Leden van een andere tennisvereniging. Als jij dat bent, betaal je € 107,50 (Je bent al KNLTB-lid).

4. Als je geen lid bent van een tennisvereniging bedragen de kosten € 150,-.

Hoe ziet een speeldag er uit?

 • je speelt op een vaste dag in de week: donderdag van 10 tot 12 uur

 • je speelt in een groepje onder leiding van Wim Gomersbach

 • je hoeft geen baan te reserveren, dat doet Wim

 • je doet eerst met elkaar een uitgebreide warming-up

 • je speelt daarna een paar verkorte sets OldStars tennis

 • je komt ook nieuwe spelers tegen van andere verenigingen

 • na twee uur goed bewegen is er tijd voor koffie, of een broodje  

deelnemers in tennishal

           Richard Krajicek op bezoek bij de OldStars in het NTC!!

OldStars tennis wordt mede mogelijk gemaakt door 

ZorgSamen


Doe je mee of wil je eerst een proefles?

Wil je mee doen met OldStars tennis, meld je dan aan via deze pagina.

Wil je eerst een proefles of heb je vragen, stuur dan bericht aan Marga Moeijes

Lees waarom Ans Horstmanshoff is overgestapt naar OldStars tennis: “Het initiatief tot het ouderentennis kan ik alleen maar toejuichen. Het is niet alleen het bewegen, maar ook het onderhouden van bestaande en het maken van nieuwe contacten is heel belangrijk.”

Quote van Anke Honselaar (huisarts, niet meer praktiserend): We moeten meer bewegen en zeker de ouderen onder ons. Dat weten we natuurlijk allemaal, maar om dit te doen, en zeker te blijven doen, is best lastig. We moeten gestimuleerd worden en daarbij zijn de factoren plezier en gezelligheid heel belangrijk.

Volgens de beweegrichtlijnen van de Gezondheidsraad moeten volwassenen minstens tweeënhalf uur per week flink bewegen door te wandelen of te fietsen; daardoor wordt het risico op chronische aandoeningen zoals suikerziekte, hart- en vaatziektes, depressiviteit en botbreuken verkleind. Voor ouderen geldt dit nog meer omdat de botten brozer worden en de spierkracht afneemt. Door lichamelijke activiteit wordt niet alleen onze fysieke maar ook onze mentale gesteldheid verbeterd. Ook ons immuunsysteem wordt met het klimmen der jaren minder effectief, maar wordt gestimuleerd als wij ons blijven bewegen. En dat afweersysteem is weer nodig om onder andere virusinfecties af te weren of te verhelpen. Ook sociaal contact werkt bevorderend op het afweersysteem.

OldStars tennis bij LTC Startbaan biedt ouderen de gelegenheid om in groepsverband regelmatig te blijven bewegen. Met het oog op de doelgroep wordt hiervoor een aangepaste vorm van tennissen gebruikt, waardoor bewegen, ontspanning, plezier en gezelligheid worden gecombineerd. Deze manier van tennissen maakt het mogelijk om tot op hoge leeftijd in beweging te blijven en u actief in te zetten voor uw gezondheid.”  

Quote van Wim Gomersbach: “Bewegen, sporten is gezond! Iedereen kan, op welke leeftijd dan ook, op ieder niveau sporten en natuurlijk ook sociale contacten onderhouden of opbouwen. Het OldStars tennis programma biedt allerlei mogelijkheden.

Schrijf in of kom eens langs om te kijken of mee te doen! Je bent nooit te oud! Achter de geraniums of achter de bal! Zorg dat je erbij bent, bij de
OldStars!