Veel kampioenen gehuldigd tijdens de slot-BBQ

04 juni 2019


Afgelopen zaterdag werd met een zeer smakelijke en perfect georganiseerde BBQ Sportcafé Startbaan de competitie feestelijk afgesloten. De live muziek maakte er een zeer sfeervolle avond van. 

Namens de TC zette Stan Soels de kampioenen in het zonnetje. En dit jaar waren er heel wat kampioenen, zie hieronder voor het volledig overzicht.

De prestatie die er uitsprong was het kampioenschap van Zondag Gemengd 1 in de tweede klasse. Maar liefst 52 van de 56 partijen werden gewonnen. De voorsprong op nummer 2 was 23 punten, bijna het maximale puntenaantal van drie speeldagen!

Volgend jaar wacht de landelijke eerste klasse. Zo hoog is met de competitie nog nooit op Startbaan gespeeld. Naast de Eredivisie (met dit jaar bijvoorbeeld nationale toppers als Hogenkamp, Kerkhove, Krajicek, Griekspoor en Sijsling) en de Hoofdklasse is dat landelijk het hoogste dat er is. De tribune bij baan 1 is eigenlijk te klein voor al het toptennis dat geboden gaat worden! 

Heren 1 Zondag leek ook lang op te gaan voor het kampioenschap in de tweede klasse,maar aan het eind van de competitie had Iduna net een sterkere eindsprint. Alsnog een goede tweede plek.

Heren 2 Zondag liet er net als Gemengd 1 geen gras over groeien. Na een 6-0 zege op de eerste speeldag, volgde 'slechts' een 2-4 overwinning in een tegen Monnickendam. Daarna volgde een heuse strafexpeditie: vier keer op rij 6-0 en dus alles gewonnen. Volgend jaar vergezelt Heren 2 het eerste team in de tweede klasse.

Heren 4 Zondag wist ook met overtuiging het kampioenschap binnen te slepen in de vierde klasse. Met liefst tien punten voorsprong op nummer 2 werd promotie afgedwongen. 

Het jonge Zondag Gemengd 2 haalde in een zeer sterke derde klasse poule een hele knappe tweede plaats.

Zaterdag Gemengd 1 was in de Hoofdklasse helemaal op zijn plaats. De eerste vijf wedstrijden eindigden allemaal in een 3-2 zege of verlies. Na 1-4 verlies op het smashcourt van Randenbroek dreigde nog even degradatie. Een 5-0 overwinning op Vinkeveen bracht het team op een fraaie vierde plaats.

Ook zaterdag Dames 1 bleek keurig overeind in de Hoofdklasse. Na vier speeldagen stond de ploeg gedeeld tweede en uiteindelijk is de vijfde plaats behaald.

Alle prestaties zijn mede mogelijk gemaakt door de woensdagavondtrainingen van Wim, Manuel en Xander. Iedere woensdagavond, zowel op een lekkere voorjaarsavond als bij regen en wind, werd in twee groepen op acht banen met veel enthousiasme getraind.

Ook veel dank aan de TC voor de vlekkeloze organisatie. Bij uitwedstrijden vallen regelmatig vreemde aanvangstijden, slechte baanindelingen en drukte op, waar bij ons de speeldagen volledig gesmeerd lopen.

Eveneens gaat weinig boven onze heerlijke gravelbanen. Met dank aan Herman!

Tot slot dank en waardering aan het team van Sportcafé Startbaan. Na het vertrek van Guido naar Amerika was dit de eerste competitie waar Rick de verantwoordelijke man was. We zijn verwend met onder meer de heerlijke appeltaart, de klassieke - en nu ook de gezonde borrelgarnituur en veel aandacht en zorg van de geweldige horeca. En dan ook nog een perfecte slot-BBQ

Hierbij nog alle kampioenen op een rijtje:

Dinsdag

Dames 1: Mascha de Graaf, Ingeborg Lucassen, Kitty Opdam, Mariëlle Plasmeijer, Lorinda de Winter, Jeanette Dijkgraaf, Elvira Franso, Bonnie Sijrier, Marcelle Mesman en Freya de Klerk

Vrijdag

Heren 2: Ruurd Stoffels, Frank von Seydlitz Kurbach, Harry Akerboom, Ron Weeda, René Krieberg, Cornelis Krommenhoek en Johan Kramer

Heren 3: Peter Bot, Kees Noomen, Hans Onverwagt, Steven Davelaar,Harry van Guine en Marcel Wegloop

Jongens t/m 17 jaar 1: Cezare Robles, David Sollewijn Gelpke, Laurens Kolff, Jan Bellis en Robert Tate Ransom

Zondag 

Gemengd 1: Xander Spong, Rachel Gans, Jelmer Broers, Myrthe van der Boon, Björn Luitink, Beau Blokker, Karel Blom en Carmen van Poelgeest

Heren 2: Roland van Paridon, Marc Vorstermans, Guidi Weijel, Tom Klarenbeek en Michiel Fritschy

Heren 4: Erik Koster, Yu Ri Tan, Lucas Kolff, Karim Moussa, Hans Stoevelaar, Mark van Poelgeest, Milko Arendse, Philip Tamara en Arjan van der Meer  

 

Nieuwscategorieën