Richtlijnen baangebruik jeugd

01 mei 2020

Veiligheid- en hygiëneregels

Om veilig en volgens de geldende hygiëneregels te kunnen tennissen zijn er wel een aantal richtlijnen waar wij ons allemaal aan moeten houden.

De belangrijkste richtlijnen zijn:

• Houd altijd 1,5 meter afstand tot iemand als je 13 jaar of ouder bent;
  • Was je handen voor en na het spelen;
  • Schud geen handen en geef geen high fives;
  • Hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes;
  • Gebruik geen scorebord;
  • Blijf thuis als je één van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 graden C);
  • Blijf thuis als iemand in jouw huis koorts heeft (vanaf 38 graden C) en/of benauwdheidsklachten heeft.

Looproute op het park en wisseling van de trainingsgroepen

Om op een veilige manier de tennistrainingen te kunnen geven hebben wij op het tennispark een looproute gemaakt en een aantal regels opgesteld waar de ouders en leerlingen zich aan moeten houden bij het volgen van de trainingen:

• Iedereen neemt van thuis zijn eigen waterfles mee;
  • Ouders mogen hun kinderen brengen tot aan het toegangshek van Park Startbaan;
  • Fietsen worden geparkeerd op het terrein tussen de minitennisbaan en de garages op minimaal 1,5 m van elkaar;
  • Bij aankomst wachten de kinderen op gepaste afstand van elkaar op het verzamelpunt (tussen het toegangshek en het welkomstbord) tot zij opgehaald worden door de trainer;
  • Op het park hanteren we een vaste looproute (eenrichtingsverkeer) vanaf het verzamelpunt links (met de klok mee) richting het clubhuis, dan naar rechts langs baan 1 t/m 8 en vervolgens van baan 12 t/m 9 tot aan het verzamelpunt;
  • De looproute is gemarkeerd met afzetlint en pijlen;
  • Tijdens de wisselingen van trainingsgroepen krijgt de wachtende groep de opdracht de looproute te volgen. De groep die klaar is, kan op deze manier het park verlaten zonder de nieuwe groep tegen te komen (er is zo geen sprake van “kruisende” verkeersstromen);
  • De ouders halen de kinderen weer op bij het toegangshek van Park Startbaan.

De belangrijkste richtlijnen en hygiëneregels zijn na te lezen op deze infographic. Deze infographic hangt ook duidelijk zichtbaar op het tennispark.

pastedGraphic.png

Vakantie

De trainingen zijn 30 april gestart en lopen onafgebroken door tot aan de zomervakantie.

Dit betekent dat in de meivakantie de trainingen gewoon doorgaan. De komende periode zijn er wel een aantal officiële vrije dagen. Op deze dagen zal er GEEN training zijn.

Dit zijn:

• 5 mei (Bevrijdingsdag)
  • 21 mei (Hemelvaartsdag) en
  • 1 juni (2e Pinksterdag).

Op de overige dagen is er dus gewoon training.

Conditietraining op zaterdag

De conditietraining op zaterdag kan in de huidige opzet niet doorgaan. De trainers en de jeugdcommissie zijn aan het onderzoeken op welke wijze de conditietraining moet worden opgezet om te voldoen aan de regels van de 1,5 meter samenleving. Zodra daar meer over bekend is laten we het weten.

Regen en trainingen

Volgens de huidige richtlijnen mogen we niet binnen mogen sporten en trainen. Als het regent of de buitenbanen zijn door hevige regenval niet bespeelbaar, dan kan er niet worden uitgeweken naar de binnenbanen.

Als het door weersomstandigheden niet mogelijk is om de training door te laten gaan dan zal de trainer dit tijdig melden via de groepsapp. Per trainingsgroep zal er een groepsapp worden aangemaakt.

Vrij spelen

Jeugdleden tot en met 18 jaar mogen vanaf 28 april ook weer vrij spelen. Dit kan alleen op vaste tijdstippen en als je ONLINE hebt afgeschreven. Online een baan reserveren kan via de Club App van LTC Startbaan.

De komende drie weken (tot 21 mei) kan door de jeugdleden vrijgespeeld worden op de banen 2 t/m 6 van LTC Startbaan:

• op weekdagen (ma-vr) tussen 10.00-12.15 en 14.00-16.15,
  • op zaterdag tussen 10.00-16.15 uur vrij te spelen.

Op zondag is het park gesloten.

Verder zijn de volgende voorwaarden van kracht:

• Er moet online worden afgeschreven via de Club App;
  • De RIVM richtlijnen worden in acht genomen;
  • De leeftijdscategorie 13 t/m 18 jaar houdt minimaal 1,5 meter afstand.

Competitie

Zoals jullie weten heeft de KNLTB bekendgemaakt dat de voorjaarscompetitie en de KIA Tenniskids competitie in z’n geheel wordt verplaatst naar het najaar.

Voor de KIA Tenniskids competitie is het belangrijkste verschil met het voorjaar dat er bij deze competitie in het najaar 5 speeldagen zijn (in plaats van 8 speeldagen).

Kijk voor meer informatie ook op www.knltb.nl.

Tot slot

De horeca blijft tot nader order gesloten. Dit betekent dat het clubhuis ook is gesloten.

Alleen in uiterste noodzaak is het mogelijk om het toilet te gebruiken (slechts één gebruiker tegelijk in de dames- en één in de herentoiletruimte).

Blijf dus na het tennissen niet hangen en ga direct naar huis.

Maar vooral: geniet van de mogelijkheid om weer lekker te kunnen tennissen.

Met sportieve groet,

De jeugdcommissie