LTC Startbaan

Algemene informatie LTC Startbaan

LTC Startbaan is opgericht in januari 2013, ontstaan uit de fusie van LTC Amstelland (1971) en TC De Meerlanden (1972).

De vereniging organiseert activiteiten voor alle niveaus en leeftijden. LTC Startbaan heeft veel aandacht voor de jeugd met het Talentontwikkelingsplan en training voor alle jeugdleden, waaraan ook jong senioren kunnen deelnemen.
LTC Startbaan organiseert zowel voor de jeugd als voor de senioren een open toernooi. Bij het open senior toernooi komen zelfs spelers uit de top tien van Nederland naar onze gravelbanen. Ook de meer recreatieve speler is uitstekend op zijn plek met de vele tossmogelijkheden, gezelligheidstoernooien en de grote interne competitie.

Tennispark
Onze dynamische tennisvereniging is gevestigd op het tennispark Startbaan, gelegen op een centrale locatie in Amstelveen en voorzien van veel groen. Naast het park ligt een groot parkeerterrein waar gratis geparkeerd kan worden. Het park heeft twaalf gravel buitenbanen met verlichting, een mini-tennisbaan en vijf binnenbanen.

Actief en veelzijdig
De vereniging telt momenteel ruim 950 leden in alle leeftijden, waarvan 20% jeugdleden. Van de jongste jeugd tot 80+: iedereen is van harte welkom, voor zowel recreatief als prestatief tennis. Activiteiten en initiatieven zijn er in eerste instantie op gericht om onze leden plezier te laten beleven aan het tennis.
Er zijn diverse clubtoernooien, waaronder uiteraard de jaarlijkse clubkampioenschappen. Verder zijn er verschillende toss-mogelijkheden op meerdere momenten door de week; heel geschikt om andere clubleden (beter) te leren kennen. De interne competitie 'Amico' is ook bij veel leden bijzonder populair!

Open Startbaan Toernooi (OST)
Tevens wordt jaarlijks het bekende en in hoog aanzien staande OST georganiseerd. Het OST is een van de sterkste toernooien in de regio Amsterdam. Behalve veel clubleden en spelers van clubs uit de buurt nemen jonge spelers uit de landelijke subtop deel in de hoogste categorie, als opstap naar een echte tenniscarrière.
Voor meer informatie tijdens het toernooi klik hier

Competitie
Veel senioren- en jeugdteams vertegenwoordigen de vereniging in de Landelijke en Districtscompetitie, op diverse niveaus. Het 1e gemengde team op zondag komt uit in de hoofdklasse en is in 2017 tweede van Nederland geworden!

Trainingen
Op alle dagen van de week, uitgezonderd zon- en feestdagen geven onze gekwalificeerde trainers groeps- en privélessen aan senioren op elk niveau.

Horeca
Sportcafé Startbaan verzorgt de drankjes, hapjes en maaltijden in het gezellige clubhuis en op het grote terras met zicht op het centercourt! Tennispark en clubhuis zijn toegankelijk voor rolstoelen

Openingstijden
Het tennispark is geopend van:
Ma. t/ m Vr. 9.00 t/m 23.00 uur (binnenbanen v/a 08.00 uur)
Za. en Zo. van 9.00 t/m 21.00 uur (binnenbanen v/a 08.00 uur)

Pasje en spelen
Met de KNLTB spelerspas die elk lid jaarlijks na betaling van de contributie ontvangt, kan middels het elektronische afschrijfsysteem een baan gereserveerd worden. Dat kan herhaald worden op elk moment dat er speeltijden in het afschrijfsysteem vrij zijn.

Nieuwe leden middag
Een week voor aanvang van het nieuwe tennisseizoen houdt de LTC Startbaan zijn nieuwe leden dag, waarbij informatie wordt gegeven over alle mogelijkheden binnen de vereniging. Wij hopen met wederzijdse inzet onze nieuwe leden snel vertrouwd te kunnen maken met onze vereniging.

Over veel van de genoemde onderwerpen is via de linkjes in menubalk op deze website meer informatie te vinden.

Om in het winterseizoen privé binnenbanen (per uur) te huren, klik hier