Jours des dames et des hommes

Op zondag 16 augustus 2020 werden de Jours des Dames et des Hommes gehouden, net als vorig jaar allebei op dezelfde dag. De vrouwen tennisten tegen elkaar en de mannen ook, met een gezamenlijke lunch en nazit.

Tijdens het toernooi werd met de verkoop van speciaal gemaakte vogelhuisjes geld ingezameld voor het KIKA-kinderkankerfonds.

Lees hieronder de verslagen van twee deelnemers:

Een toernooi voor mannen en ook één voor vrouwen én er mochten introducés meekomen: dat leek mij erg leuk om aan mee te doen, samen met een vriendin van een andere club.

We werden hartelijk ontvangen 's morgens met een kop koffie. Jeannette, Rien en Jeanne hadden het allemaal prima geregeld, evenals Rick en zijn team van de catering.

Er werden vier wedstrijden gespeeld in de volle zon met steeds wisselende mede- en tegenstanders. Erg leuk om ook weer eens andere mensen te leren kennen en mee te spelen.

Het toernooi was gelinkt aan een goed doel. Er is geld ingezameld door vogelhuisjes te kopen, waarbij het grootste deel van het geldbedrag naar het KIKA-kinderkankerfonds zal gaan.

Tussendoor konden we genieten van een uitgebreide lunch. En na afloop van het toernooi waren er heerlijke  bonbons voor de dames en biertjes voor de heren, gefabriceerd in ons eigen Amstelveen, én lekkere borrelhapjes!

Ik heb genoten van een sportieve warme dag, en werd tot slot ook nog beloond met een fijne prijs omdat ik zo veel games had weten binnen te halen! Dank iedereen die deze dag zo geslaagd hebben weten te maken en volgende jaar: nog meer deelnemers? (Jongere senioren of van een andere club: kom ook, ik kan iedereen aanraden mee te doen!!)

Constance Raterink

Om 09:30 uur luisteren 18 mannen en 21 vrouwen onder het genot van een kopje koffie en 1,5 meter afstand van elkaar, naar de uitleg van Jeanne over de Jour des Dames en Jour des Hommes (dit jaar weer samen op dezelfde dag gehouden).

Deze dag staat ook in het teken van een Goed Doel. We kunnen ons inschrijven voor het laten maken voor een vogelhuisje waarvan € 20 naar KIKA gaat. Gelijk maar even ingeschreven voor twee vogelhuisjes (één voor de buurvrouw).

We starten om 10:00 uur en het is heerlijk weer. Na drie kwartier spelen keren we terug naar het terras voor een drankje en de indeling voor de volgende ronde. Op deze dag zie ik vele nieuwe gezichten. Ik praat met een zomer-lid dat vertelt dat hij het hier zo gezellig vindt dat hij zijn lidmaatschap maar heeft verlengd.

Bij de tweede ronde loopt de temperatuur wat meer op (25 graden), maar er wordt nog fanatiek gespeeld en vooral veel gelachen.

Om 12:00 uur is er een lunch voor ons geregeld. Rick en zijn team hebben hun best weer gedaan. Er zijn broodjes kroket, ham, kaas en krentenbollen. Om het vocht op peil te houden is er melk, karnemelk en jus d’orange.

Bij de derde en vierde ronde is de temperatuur nog meer opgelopen (28 graden) en met een hoge vochtigheid beginnen de meesten wat vermoeid te raken. Tegen drieën zijn de laatste wedstrijden gespeeld.

Na zo’n lange dag smaakt een biertje uit de tap van Rick toch wel erg lekker. Rick en zijn team verrassen ons ook nog met borrelhapjes.

De organisatie bestaande uit Jeannette, Jeanne en Rien neemt de dag met ons door. Oudste deelnemer vandaag is 86jaar! Zo zie je maar: als je gezond blijft nog lang kan mee doen aan dit gezellige evenement.

Blijk ik ook nog in de prijzen te vallen met de meest gescoorde punten van de dag. Na afloop krijgen de heren een presentje in de vorm van twee flesjes bier van de “Naeckte Brouwers” en de dames een doosje bonbons.

Voor KIKA is uiteindelijk € 280,00 opgehaald.

Ik vond het een zeer geslaagde dag die voor herhaling vatbaar is. Met heel veel dank aan Jeannette, Jeanne, Rien en het gehele team van Rick.

Groetjes van Carlo, en tot volgend jaar!