Jours des dames et des hommes

Samen, en toch apart. De jours des dames et des hommes werden dit jaar tegelijk gehouden. De mannen tegen de mannen en de vrouwen tegen de vrouwen. Wel samen aan de koffie, de lunch en de drankjes na afloop. Lees hieronder de verslagen en bekijk hier de foto's.

Jour des dames 2019

P8180677.1

Zondag 18 augustus 16.00 uur

Op Tennispark LTC Startbaan zit het terras aan het einde van deze dag helemaal vol, iedereen moe en happy.

Dit was weer een tennisdag die ik niet had willen missen. Onze tennisleden Rien en Jeanne Hogerwerf hebben samen met Jeannette Dijkgraaf een fantastische dag georganiseerd. Een combi dag, Jour des Dames en Jour des Hommes!

Heel veel tennispartijen, op alle banen activiteiten, dames op de banen 1 tot en met 7 en mannen aan de andere kant van het park. Baan 8 was een echte combi baan, mannen en vrouwen tezamen. Er werd overal sportief en fanatiek gespeeld, gelachen en gezwoegd.

De dag begon om 10.00 met koffie en daarna heeft ieder 4 partijen van 40 minuten kunnen spelen. Na twee partijen een lunch en daarna weer de baan op. Zo gaat het op ons tennispark, veel activiteit en veel tennisplezier voor iedereen.

Aan het einde van de dag een verrassing: alle dames een doosje lekkers van onze chocolaterie, Martinez en alle mannen twee biertjes van de plaatselijke brouwer, de Naeckte Brouwers.

Dank aan de organisatie en aan iedereen voor de sportieve tennis partijen. Tot volgend jaar.

Elsemieke Heuvingh

Jour des Hommes 2019

P8180678.1

Op zondag 18 aug. is weer het enige echte mannentoernooi van onze club de Jour des Hommes gespeeld. Deze licht competitieve maar vooral zeer recreatieve (mannen)dag wordt al tientallen jaren op ons park georganiseerd door de Technische Commissie (TC).

Ondanks dat de zon zich pas wat laat in de middag liet zien, was het ook dit jaar weer oergezellig evenement met een verrassend hoog speelniveau. Iedere clubsenior van het mannelijke geslacht kan zich hiervoor inschrijven. Jong/oud, dik/dun, kort/lang, ervaren of beginnend; het maakt allemaal niets uit, het is een “melting pot” van middelbare (soms bejaarde) mannen die allemaal gek zijn van het tennisspelletje.

Ook dit jaar bleek weer dat het aloude conceptvan deze (mannen)dag met twee ochtend- en twee middagwedstrijden (van elk 45 min.) met daar tussenin als een soort rustpunt een gezamenlijke lunch (standaard een broodje kroket en een broodje gezond en een glas (karnen-)melk of jus d’orange) nog altijd immens populair is. Ook het uitgangspunt van dit mannentoernooi, waar niet het winnen maar veel meer het meedoen, maar zeker ook het leggen c.q. het aanhalen van oude en nieuwe clubcontacten nog steeds hooglijk gewaardeerd wordt. Deze gedachte verleent al jaren het bestaansrecht van dit toernooi. Iedereen voelt zich gewaardeerd en thuis !!!

Dit jaar werden voor de eerste keer de Jour des Hommes en de Jour des Dames gezamenlijk op dezelfde dag gespeeld. Hoewel de beiden toernooien strikt gescheiden van elkaar werden afgewerkt, geeft deze nieuwe opzet nog meer beweging, drukte en bedrijvigheid en een volle baanbezetting over het hele park. Wat mij betreft dus een schot in de roos.

Omdat ondergetekende de Jour des Hommes 2019 heeft mogen winnen mede dankzij het talent en sterk spelinzicht van mijn vier (door het lot) toegewezen partners Afke Koppen, Anton Arnoldus, Joop Brom en Jan Schouren werd mij bij de overhandiging van deze 1eprijs, aandringend vriendelijk gevraagd een leuk stukje over deze dag te schrijven.

Beste clubleden dat ga ik dus niet doen. Leden die na al deze jaren, nog steeds alleen maar willen lezen hoe machtig leuk en gezellig dit goed georganiseerde evenement is, moeten volgend jaar dan maar eens gewoon inschrijven en lekker meedoen. Dat is de enige juiste manier, want alleen dan onderga je het grote genot en de pure beleving van deze unieke tennisdag. Doen dus !!! Nee, ik wil van deze gelegenheid gebruik maken om de organisatie achter dit evenement te eren en te bedanken. De mensen die al jaren geheel belangeloos hun vrije tijd opofferen om de mannelijke senioren onder ons deze leuke tennisdag te bezorgen. Echte clubmensen in hart en nieren die dit evenement ieder jaar tot in de puntjes regelen. Ik noem ze graag even bij naam: Rien en Jeanne Hogerwerf en Jeanette Dijkgraaf. Zij zijn de mensen die geruisloos op de achtergrond allerlei benodigde zaken organiseren en/of ritselen. Die ook dit jaar weer de originele prijsjes hebben verzonnen en weten te regelen, die ervoor gezorgd hebben dat de smakelijke lunch weer goed en op tijd werd opgediend.

Beste Rien, Jeanne en Jeanette. Ik denk dat ik namens alle mannen praat. Nogmaals grote hulde en veel dank, grote bewondering over de uitstekende wijze waarop jullie de Jour des Hommes weer hebben georganiseerd. We hebben wederom een fantastisch tennisevenement beleefd. Tot volgend jaar,

Frank von Seydlitz Kurzbach

P.S. ook een stevig compliment aan onze horeca. Rick, dank aan jou en je crew voor een smakelijke lunch en goede bediening.