Jours des dames et des hommes

 Jour des Dames en Hommes 2023              

Dit jaar gaan we deze twee evenementen
       weer op dezelfde dag organiseren.

Wat natuurlijk overeind blijft, dat op die dag alleen maar Damesdubbels en Herendubbels worden gespeeld. Dus geen MIX-partijen. Introducés zijn ook van harte welkom.

Reserveer in uw agenda hiervoor zondag 13 augustus 2023!

JOUR DES DAMES: dit jaarlijks enige vrouwentoernooi is een uiterst sportief en leuk toernooi waar de deelnemers naast heerlijk tennis en het gezamenlijk nuttigen van een smaakvolle (terras)-lunch, de lol en het genieten vooral halen uit het weerzien en aanhalen van de vele leuke clubcontacten.

JOUR DES HOMMES: Op deze dag wordt er uiteraard wel enigszins fanatiek, maar vooral met veel plezier getennist! Mannen onder elkaar, discussies over zéér belangrijke zaken die hen bezighoudt zoals …. Ajax, auto’s, de politiek, de financiën en natuurlijk je huidige tennis-ranking!!!

We starten om 10.00 uur! Alle deelnemers worden vanaf 09.30 uur op het park verwacht! Voor iedereen staat er minimaal een gezamenlijke (terras)-lunch op het programma.  

Direct na afloop (tegen 16.00 uur) worden de prijzen uitgereikt.  Dit betekent echter niet automatisch dat de beste een prijs wint.  We maken er met elkaar een plezierige tennisdag van!

De kosten voor deze dag inclusief de lunch en welkomstkoffie zijn €10,00. Graag contant bij aanmelden voldoen.

Vorig jaar was een zeer geslaagde dag. Een goede indruk daarvan geeft onderstaand verslag van een enthousiaste deelnemer. Eind mei heb ik me als zomerlid aangemeld bij LTC Startbaan. In mijn jeugd heb ik een aantal jaren getennist, mijn man Govert wilde al langer starten met tennis dus dan is de zomerchallenge een prachtige manier om dat (weer) op te pakken. Het warme welkom én de vele activiteiten (inlooptrainingen, tossen, nieuwe leden-toernooi etc) maken dat ik me erg thuis voel en veel plezier heb in het tennis. Dus toen de Jour des Dames/Jour des Hommes voorbijkwam, heb ik me meteen opgegeven. Een leuke traditie om 1x per jaar alleen dubbels te spelen. De traditie van het beschrijven van het damestoernooi (vooral sportief, leuk, weerzien) en het mannentoernooi (fanatiek, Ajax, financiën en auto's) vond ik minder geslaagd. Dat zijn m.i. rollenpatronen die in de jaren 50 van de vorige eeuw thuishoren. Misschien grappig bedoeld, maar ik stel voor dat we dat volgend jaar anders beschrijven. Op de dag van het toernooi, scheen de zon aan een strakblauwe hemel. Op maar liefst 8 banen gingen damesdubbels van start, na de ontvangst op het terras met een kopje koffie of thee (en een stukje gevulde koek!). Het toeval bepaalde met en tegen wie je speelde; toch speelde ik de 1e 2 rondes met Anja. Daardoor raakten we in ons 2e potje wel meer in een ritme. Na 2 rondes konden we weer in de schaduw op het terras uitpuffen en ons versterken met een heerlijke lunch. Daarna weer 2 rondes in de middaghitte, 2 leuke potjes die ik met Miriam en Eveline speelde. Mijn hoofd zag er toen wel uit als een tomaat en de noodzaak van een pet of zonnebril werd me (pijnlijk) duidelijk toen ik tegen de zon in moest serveren. Ik heb heerlijke rally's gespeeld, prachtige ballen geslagen maar ook pijnlijke missers gemaakt. Ik heb nieuwe mensen leren kennen en genoten van een heerlijk toernooi. Na afloop van de laatste ronde, nam iedereen een welverdiend drankje met borrelhapje op het terras. Tot slot werden de prijzen uitgereikt en kregen alle deelnemers een doosje bonbons (dames) of bierpakket (heren). Mijn dank gaat uit naar de organisatie en mijn mede- en tegenspelers. Tot ziens op de baan, met sportieve groet Patricia Steen.

Inschrijven kan door een e-mail te sturen naar: [email protected].
Je kunt ook je naam op de lijst zetten in het Clubhuis.  
Inschrijving sluit op uiterlijk donderdag 10 augustus.


Dames- en Technische Commissie