Jeugd Actueel

Inschrijving geopend! 8, 9 en 10 september Clubkampioenschappen Groen/Geel  

Schrijf je vóór 28 augustus hier in! Op 8, 9 en 10 september vinden de Clubkampioenschappen plaats. Meer informatie vind je hier.   

4 september starten de trainingen weer  

Hopelijk heeft iedereen genoten van de zomervakantie. Op 4 september gaan de trainingen weer van start.    

21 juli: 105: het spannendste spel op de tennisbaan! (Groen/Geel)

105 is een spel waarbij scorende ballen extra worden beloond. Scorende ballen uit de lucht zijn nog meer waard. Je speelt 4 tegen 4.

Klik hier voor het programma en inschrijving. De kosten zijn 12,50 euro. 

Inschrijving Najaarscompetitie KNLTB sept/okt gesloten

De inschrijving voor de najaarscompetitie is gesloten. 75 spelers hebben zich aangemeld! De trainers bepalen bij welke competitie (categorie) en welk team je wordt ingedeeld en op welk niveau je gaat spelen. Klik hier voor meer informatie over de najaarscompetitie. Zodra de indelingen bekend zijn, informeren we je hierover.

Schrijf je vóór 6 juni in! Najaarscompetitie KNLTB sept/okt  (GESLOTEN)

De inschrijving voor de najaarscompetitie is geopend! Dit kan tot 6 juni a.s.  Tijdens de najaarscompetitie wordt voor ieder niveau en voor iedere leeftijdscategorie competitietennis aangeboden. Klik hier om je in te schrijven.  De trainers bepalen bij welke competitie en welk team je wordt ingedeeld en op welk niveau je gaat spelen. Klik hier voor meer informatie over de najaarscompetitie.

Geen pakkettrainingen op maandag 29 mei ivm Pinksteren 

Let op! Op Tweede Pinksterdag vinden er geen pakkettrainingen plaats. 

Geen pakkettrainingen van zaterdag 17 juni t/m zondag 25 juni 

Van 17 t/m 25 juni wordt het jaarlijkse Open Startbaan Toernooi (OST) georganiseerd voor senioren. Daarom vinden er deze week geen pakkettrainingen plaats. 

Schrijf je voor 7 juni in! 9 juni: Glow in the dark lustrumtoernooi - VOL

Het maximum aantal inschrijvingen is inmiddels bereikt. Er kan daarom niet meer ingeschreven worden.

Op vrijdag 9 juni organiseren we op de binnenbanen een Glow in the dark lustrumtoernooi! We vieren het 10-jarig bestaan van LTC Startbaan.  

Ook zetten we alle competitieteams in het zonnetje tijdens het toernooi en worden winnende teams gehuldigd!

De inschrijving is geopend, het inschrijvingsformulier vind je hier. Alle jeugdspelers zijn welkom, we spelen met rood, oranje, groen en geel. Of je nu net begint met tennis of ervaren bent, iedereen kan meedoen. 

Programma Rood & Oranje

18.00 – 19.00 uur             Glow in the dark toernooi Rood & Oranje

19.00 – 19.30 uur             Snack & ijsje  

Programma Groen & Geel

19.00 – 21.00 uur             Glow in the dark toernooi Geel & Groen

21.00 – 21.30 uur             Snack & ijsje  

Neem je binnenschoenen mee! We spelen Glow in the dark op binnenbaan 3, 4 en 5. Binnenbaan 1 en 2 zijn ook beschikbaar om ‘normale’ tenniswedstrijden op te spelen. 

Doe mee met de vrijdagmiddag Jeugdtoss Groen en Geel!   

Op 31 maart is de vrijdagmiddag Jeugdtoss weer van start gegaan! Doe mee, je kunt op elk moment in het seizoen instromen. 

Zin om wat extra te tennissen, gezellig samen te spelen op vrijdagmiddag? Net als afgelopen zomer organiseren enkele ouders een vrijdagmiddag tennis toss voor groene bal en gele bal.  

Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.

Extra fit worden? Doe mee aan de conditietraining

Fit zijn is voor een tennisser heel belangrijk om blessures te voorkomen en het juiste uithoudingsvermogen voor elke vorm van prestatie te garanderen. Elke wedstrijd kan een andere intensiteit en duur hebben. Daarom is trainen op kracht en flexibiliteit zo belangrijk. Je verbetert je snelheid, reactie en coördinatie en voelt je fitter.  

De conditietraining is bedoeld voor alle jeugdspelers die een pakket afnemen. Je hoeft je hier niet van tevoren voor aan te melden.

De dagen en tijden van de conditietrainingen zijn:  

Woensdag 14:00 – 14:30 (Basisschool leeftijd)

Woensdag 18:00 – 19:00 (Middelbare schoolleeftijd)

Zaterdag 11:00 – 11:30 (Basisschool leeftijd) 

Met korting naar het Libéma Open in Rosmalen 10-18 juni

LTC Startbaan is partner geworden van het enige grastennis toernooi van Nederland: Libéma Open in Rosmalen. Dit toernooi staat bekend om zijn intieme sfeer en uitstekende ambiance, dat gecombineerd wordt met toptennis van het allerhoogste niveau. Ook dit jaar komen er weer veel aansprekende ATP-spelers en WTA-speelsters naar het toernooi! Via deze link en de speciale code krijg je als lid €10,- korting bij het bestellen van entreekaarten. Code: startbaan-lo23 

Wil jij ballenkind zijn bij het Amstelveen Women’s Open?

De derde editie van de Amstelveen Women’s Open komt steeds dichterbij. Van 10 tot en met 16 juli wordt er op het Nationaal Tennis Centrum in Amstelveen een groot internationaal dames toernooi georganiseerd en de KNLTB is momenteel druk bezig met de voorbereidingen. Tijdens dit evenement is de hulp van ballenkinderen natuurlijk onmisbaar.

Ben jij minimaal 11 jaar en wil jij ballenkind zijn bij Amstelveen Women's Open? Geef je dan nu op! Het is een unieke kans om toptennis van dichtbij te beleven!  Via het aanmeldformulier kan je je beschikbaarheid opgeven. Dit betekent niet automatisch dat je daadwerkelijk zal worden ingedeeld. 

2 april: Start voorjaarscompetitie met 73 spelers!
Op zondag 2 april zijn maar liefst 12 Startbaan jeugdteams gestart met de voorjaarscompetitie.  

Wat houdt de competitie in?

Competitie spelen betekent dat je in teamverband wedstrijden speelt tegen teams van andere verenigingen. In de periode april, mei en juni spelen alle teams 7 keer op zondag wedstrijden, de ene keer thuis bij Startbaan, de andere keer bij een andere vereniging. Gezelligheid en speelplezier staat voorop! En door wedstrijden te spelen ontwikkel je jouw tennisspel. De competitie is voor iedereen, beginnende en ervaren spelers. Je wordt ingedeeld bij een team met spelers van vergelijkbare sterkte. Zo speel je altijd leuke wedstrijden met kinderen op een vergelijkbaar speelniveau. 

Meedoen? Er is een competitie in het voorjaar én het najaar. De inschrijving voor de voorjaarscompetitie is gesloten, maar de inschrijving van de najaarscompetitie is geopend! Schrijf je hier in. 

Clubkleding

Iedereen die clubkleding heeft besteld, heeft deze inmiddels ontvangen bij de competitie aftrap of het openingstoernooi. Wil je nog clubkleding bestellen? Of heb je jouw clubkleding nog niet op kunnen halen? Neem dan even contact op met de jeugdcommissie om een afspraak te maken: [email protected].   

29 maart: competitietraining geel gestart

Dit voorjaar biedt LTC Startbaan competitietraining aan voor de 3 gele competitieteams die op de hoogste niveaus spelen. LTC Startbaan neemt de kosten voor haar rekening omdat we extra willen investeren in zichtbaar gemotiveerde jeugdspelers die spelen in de sterkste gele competitieteams. Het doel is om deze teams extra voor te bereiden op de voorjaarscompetitie. Er worden 7 gezamenlijke trainingen gegeven door Xander Spong.  

23 maart: Aftrap competitie Bowling event voor groene en gele teams

Op 23 maart hebben we met 35 competitiespelers van de groene en gele teams de start van de competitie gevierd! Bij Bowling De Kegel hebben alle competitieteams elkaar beter kunnen leren kennen, plezier en gezelligheid stond voor op. We hebben afgesloten met friet en snacks. Het was een geslaagde middag!  

16 maart: Teamcaptainsavond 

Op 16 maart zijn alle teamcaptains tijdens de captainsavond bij Startbaan door de Jeugdcommissie geïnformeerd over de werkwijze en spelregels van de competitie. Zo zorgen we ervoor dat iedereen weet wat er van hem of haar verwacht wordt. Alle informatie is in een informatiebrochure opgenomen en aan de teamcaptains meegegeven.