De Jeugd van LTC Startbaan


Het jeugdtennis is erg belangrijk bij LTC Startbaan, het heeft al jaren de volle aandacht die de jeugd verdient. Jeugdtennis is voortdurend in ontwikkeling bij LTC Startbaan, zo werd zeven jaar geleden het Talentontwikkelingsplan (TOP) geïntroduceerd. Een paar jaar later werd dat geactualiseerd tot het programma TOP 2.0. Dat heeft geleid tot het werken met het ‘Tenniskids’ programma van de KNLTB. Tenniskids is helemaal afgestemd op de leeftijd en mogelijkheden van kinderen. Met speciale ballen, rackets, banen en oefeningen leren kinderen de tennissport razendsnel te spelen.

Momenteel bestaat de jeugdafdeling van LTC Startbaan uit ongeveer 230 kinderen. Voor alle jeugdspelers van 5 t/m 14 jaar wordt er gewerkt met de zogenaamde ‘All-in-one' pakketten. Jeugdspelers van 15 t/m 17 jaar kunnen ook meedoen aan de ‘All-in-one' pakketten, in tegenstelling tot de jongere kinderen is deelname aan zo’n pakket voor deze categorie niet verplicht. De club vindt het belangrijk om de kinderen een goede tennisopleiding te bieden. Daartoe zijn er vier gediplomeerde trainers in dienst die de trainingen organiseren. Meer informatie over de trainers van LTC Startbaan vind je hier.

Naast de trainingen organiseert de jeugdcommissie van de club vaak evenementen die speciaal gericht zijn op de jeugd waaronder het Openings- en Oliebollentoernooi, de Jeugd Clubkampioenschappen en het Ouder/Kind toernooi. Daarnaast neemt LTC Startbaan met veel jeugdteams deel aan de door de KNLTB georganiseerd tenniscompetitie. Meer informatie over die competitie vind je hier.