Clubkampioenschappen senioren

Van 25 aug. t/m 8 sept. vinden de Clubkampioenschappen plaats voor de seniorleden. Tegelijkertijd worden ook de dubbel- en mixed wedstrijden gespeeld van de junioren.

WEDSTRIJDBEPALINGEN CLUBKAMPIOENSCHAPPEN SENIOREN 2019
Wie

De wedstrijden staan open voor alle seniorleden van LTC STARTBAAN plus de jeugdleden categorie 5 of hoger.

Categorieën

Je kunt inschrijven in de categorieën 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 5.35+, 6.35+, 7.35+, 7.55+, 8.35+ 8.55+ en 65+. Je kunt (m.u.v. 65+) inschrijven in de categorie die overeenkomt met de speelsterkte. In geval van inschrijving in de categorieën 35+ (geboren 1984 of eerder), 55+ (geboren 1964 of eerder) en 65+ (geboren 1954 of eerder) schrijf je in, in overeenstemming met je leeftijd.

De resultaten van de clubkampioenschappen zullen meetellen voor je persoonlijke speelsterktebepaling (DSS: Dynamisch Speelsterkte Systeem) door de KNLTB. Dit houdt in dat je voor elke wedstrijd punten kunt verdienen of verliezen. De resultaten van je wedstrijden zijn te vinden via de website van de KNLTB op www.knltb.nl.

Conform de doelstelling van het DSS word je verzocht in te schrijven in de categorie die overeenkomt met je eigen speelsterkte (op de website van de KNLTB te vinden onder ‘rating enkel’ of ‘rating dubbel’).

Onderdelen

Bij voldoende deelname wordt in de categorieën 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 5.35+, 6,35+, 7.35+, 7.55+, 8.35+ en 8.55+ in de volgende onderdelen gespeeld: Heren enkel, dames enkel, heren dubbel, dames dubbel en gemengd dubbel.

Bij inschrijving in het dubbelspel wordt de categorie bepaald door diegene met de hoogste speelsterkte. Bij onvoldoende deelname kunnen er onderdelen worden samengevoegd!

Bij voldoende deelname wordt in de categorie 65+ gespeeld in de onderdelen heren dubbel, dames dubbel en gemengd dubbel. Bij onvoldoende deelname kan de 65+ gekoppeld worden aan de 55+. Hierover vindt dan vooraf overleg plaats.

Inschrijvingen

Men mag maximaal aan drie onderdelen meedoen. Men dient echter persoonlijk in te schrijven, dus voor een dubbel dienen beide deelnemers apart in te schrijven.

Jeugdleden

Je kunt inschrijven bij de Senioren als je categorie 5 of hoger bent.

Inschrijven kan tot uiterlijk 19 augustus via www.mijnknltb.toernooi.nl of via het inschrijfformulier verkrijgbaar in het clubhuis.  Papieren versie volgt z.s.m.

Bij digitaal inschrijven graag je gegevens controleren. Mochten die zijn gewijzigd, dan de juiste gegevens aangeven in kolom opmerkingen.

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt € 5,00 voor één onderdeel per persoon, € 10,00 voor twee onderdelen per persoon en €15,00 voor drie onderdelen per persoon. Het totaal verschuldigde inschrijfgeld wordt via automatische incasso geïncasseerd.

Verhinderingen

Je wordt verzocht al je verhinderingen zorgvuldig op te geven! Voor het finaleweekend van 7 en 8 septemberkun je in principe géén verhinderingen opgeven. Alleen indien mogelijk zal de wedstrijdleiding met eventuele verzoeken voor het finaleweekend rekening houden.

Houdt er rekening mee dat de wedstrijden doordeweeks al om 18.00 uur beginnen. Indien je werkt moet dit duidelijk bij de inschrijving tot uiting komen.

Wanneer

De clubkampioenschappen worden gehouden vanzaterdag 25 augustus tot en met zondag 8 september 2018.

Waar

De wedstrijden worden gespeeld op ons eigen park “De Startbaan” op onze eigen banen. Dit betekent dat er op gravel gespeeld zal worden, maar dat er in verband met de weersomstandigheden kan worden uitgeweken naar onze binnenbanen.

Speeltijden

Op werkdagen wordt er vanaf 18.00 uur gespeeld. Voor Jeugddubbels komen aangepaste tijden. De laatste speelronde begint in principe om 21.00 uur. Op zaterdag en zondag wordt er vanaf 9.00 uur tot in principe 21.00 uur gespeeld.

De wedstrijdleiding kan, indien noodzakelijk, een extra speelronde op zaterdag en zondag inlassen. Je dient je 15 minuten voor aanvang van de geplande speeltijd bij de wedstrijdleiding te melden.

Wedstrijden

Alle wedstrijden worden gespeeld om 2 gewonnen sets. Door slechte weersomstandigheden of andere oorzaken kan het nodig zijn dat de wedstrijdleiding besluit tot het spelen van verkorte wedstrijden. De beslissing hierover ligt bij de wedstrijdleiding en wordt bij de wedstrijdtafel bekendgemaakt.

Schema’s/poules

De schema’s en poules worden vastgesteld door loting. De TC kan spelers plaatsen. Of tot plaatsing wordt overgegaan, evenals het aantal te plaatsen spelers, wordt door de TC bepaald.

Eerste partij en andere partijen

Wanneer je wedstrijden plaatsvinden, dien je ZELF OP TE ZOEKEN op de wedstrijdschema’s.

Wij zullen ons uiterste best doen je per e-mail te berichten, maar het is je eigen verantwoordelijkheid om te achterhalen wanneer je de partijen moet spelen.

Er kan tijdens de clubkampioenschappen alleen telefonisch of persoonlijk bij de wedstrijdtafel op e-mails gereageerd worden. Stuur dus geen e-mails, die zullen niet gelezen worden.

De schema’s hangen vanaf donderdag 22 augustus 2019 op het publicatiebord in het clubhuis en zijn dan ook digitaal te raadplegen.

In de gevallen waarin deze wedstrijdbepalingen niet voorzien beslist de TC.