Jeugd

LTC Startbaan heeft momenteel ca. 180 jeugdleden van 6 t/m 17 jaar, in alle niveaus.

Het geeft de vereniging de gelegenheid om het jeugdtennis op elk niveau aandacht te geven.
Om extra aandacht aan de jeugdleden te kunnen besteden, heeft onze vereniging een enthousiaste jeugdcommissie.
Deze commissie regelt alle jeugdactiviteiten en is altijd voor vragen, suggesties, en opmerkingen bereikbaar.

Met ingang van het kalenderjaar waarin een lid 18 jaar wordt, gaat het juniorlidmaatschap automatisch over in het seniorlidmaatschap. Voor jongeren van 18 t/m 21 jaar geldt een speciaal student-tarief en bieden wij –indien gewenst– ook de mogelijkheid om te trainen.

Activiteiten

Voor alle jeugdspelers t/m 14 jaar werken wij met zgn All-in-one pakketten. Er is keuze uit de volgende pakketten: het VT-, School-, College- en Academypakket. Alle pakketten (geldig van 1 april t/m 31 maart van het volgende kalenderjaar) bestaan uit het lidmaatschap, deelname aan het openingstoernooi, de jeugdclubkampioenschappen (single), de (interne) competitie, conditietraining en tennistraining. De intensiteit van de trainingen verschilt per pakket (daardoor variëren de kosten voor de verschillende pakketten). Voor ieder pakket is een vast maandbedrag verschuldigd (meer info). Jeugdleden van 15 jaar en  ouder en studentleden kunnen ook een pakket kiezen. Wie geen training meer wil kan ook alleen lid zijn en is daarmee gerechtigd om onbeperkt buiten te tennissen van half maart t/m half november.

Jaarlijks organiseert de jeugdcommissie voor onze jeugdleden veel leuke evenementen en toernooien met voor iedere leeftijd en speelniveau wat wils. Wij stimuleren van harte om daaraan deel te nemen; het biedt de mogelijkheid clubgenoten te leren kennen, tenniservaring op te doen en bovenal is het gezellig! Ook onze eigen jeugdleden nemen actief deel in de organisatie van evenementen.

De jeugdcommissie maakt veel gebruik van e-mail voor het informeren van de jeugdleden over alle activiteiten door middel van de Nieuwsbrieven.
De website is leidend in de informatievoorziening naar de leden toe. De site wordt regelmatig geactualiseerd. Op de website is een compleet overzicht te vinden van alle jeugdactiviteiten die voor komend jaar gepland staan.
Bij twijfel of een bepaald evenement of toernooi geschikt is om aan mee te doen, kan dat nagevraagd worden bij de trainers.

Competitie
Voor alle jeugdleden die een pakket hebben, wordt een interne competitie georganiseerd (alle even weken op woensdag/vrijdag) vanaf begin april tot de zomervakantie. Gevorderde spelers kunnen ook deelnemen aan de KNLTB competitie (de trainers bepalen wie hiervoor in aanmerking komen). In de voorjaarscompetitie wordt onze vereniging op vrijdagmiddag en zondag door een flink aantal jeugdteams vertegenwoordigd. Daarnaast zijn er verschillende jeugdleden die op zondag in de seniorencompetitie spelen. Ook in het najaar is er een KNLTB competitie in september en oktober.
Meer informatie hierover op de pagina Jeugdcompetitie

Baanreglement
Het algemene baanreglement is hier te lezen.
Jeugdleden mogen de hele avond banen afschrijven en tennissen.

Introduceren
Een jeugdlid kan iemand introduceren om een paar uur of een dagje mee te tennissen.
Dat gaat echter niet zómaar: lees de informatie daarover op de pagina Lidmaatschap

Regelmatig de website raadplegen is ècht belangrijk!
Je vindt er veel informatie, nieuws over toernooien en evenementen en leuke foto's!