Jeugd

LTC Startbaan heeft momenteel ca. 180 jeugdleden van 6 t/m 17 jaar, in alle niveaus.

Het geeft de vereniging de gelegenheid om het jeugdtennis op elk niveau aandacht te geven.
Om extra aandacht aan de jeugdleden te kunnen besteden, heeft onze vereniging een enthousiaste jeugdcommissie.
Deze commissie regelt alle jeugdactiviteiten en is altijd voor vragen, suggesties, en opmerkingen bereikbaar.

Met ingang van het kalenderjaar waarin een lid 18 jaar wordt, gaat het juniorlidmaatschap automatisch over in het seniorlidmaatschap. Voor jongeren van 18 t/m 21 jaar geldt een speciaal student-tarief en bieden wij –indien gewenst– ook de mogelijkheid om te trainen.

Activiteiten
Jaarlijks organiseert de jeugdcommissie voor onze jeugdleden veel leuke evenementen en toernooien met voor iedere leeftijd en speelniveau wat wils. Wij stimuleren van harte om daaraan deel te nemen; het biedt de mogelijkheid clubgenoten te leren kennen, tenniservaring op te doen en bovenal is het gezellig! Ook onze eigen jeugdleden nemen actief deel in de organisatie van evenementen.
De jeugdcommissie maakt veel gebruik van e-mail voor het informeren van de jeugdleden over alle activiteiten door middel van de Nieuwsbrieven.
De website is leidend in de informatievoorziening naar de leden toe. De site wordt regelmatig geactualiseerd. Op de website is een compleet overzicht te vinden van alle jeugdactiviteiten die voor komend jaar gepland staan.
Bij twijfel of een bepaald evenement of toernooi geschikt is om aan mee te doen, kan dat nagevraagd worden bij de trainers.

Competitie
In de voorjaarscompetitie wordt onze vereniging op woensdag- en vrijdagmiddag en op zondag in totaal door een flink aantal jeugdteams vertegenwoordigd. De woensdag- en vrijdagcompetitie zijn in leeftijdsklassen ingedeeld. De zondagcompetitie speelt landelijk op basis van ranking. Daarnaast zijn er verschillende jeugdleden die op zondag in de seniorencompetitie spelen.
Er is eveneens een najaarsconmpetitie in september/oktober.
Meer informatie hierover op de pagina Jeugdcompetitie

Baanreglement
Het algemene baanreglement is hier te lezen.
Jeugdleden mogen de hele avond banen afschrijven en tennissen.

Introduceren
Een jeugdlid kan iemand introduceren om een paar uur of een dagje mee te tennissen.
Dat gaat echter niet zómaar: lees de informatie daarover op de pagina Lidmaatschap

Regelmatig de website raadplegen is ècht belangrijk!
Je vindt er veel informatie, nieuws over toernooien en evenementen en leuke foto's!