Competitie

Wil jouw kind ook competitie spelen?  

Wedstrijdjes spelen is dé manier om tennis onder de knie te krijgen. De competitie voor de jeugd is zo ingericht, dat kinderen met en tegen leeftijdsgenootjes spelen die ongeveer net zo sterk zijn als zij. De afmetingen van het speelveld zijn ook aangepast.

Tijdens de voor- en najaarscompetitie wordt er voor ieder niveau en voor iedere leeftijdscategorie competitietennis aangeboden. 

Meedoen? Er is een competitie in het voorjaar én najaar. Iedereen is welkom om mee te doen, beginnende én ervaren spelers. Je wordt door de trainers ingedeeld in een team dat past bij jouw niveau. 

Elk competitieteam speelt 7 keer op zondag (voorjaarscompetitie) en/of 5 keer op zondag (najaarscompetitie) in teamverband tegen teams van andere clubs. De ene keer bij Startbaan, de andere keer bij een andere club. 

Jeugd die speelt met een rode, oranje of groene bal doen mee aan de Tenniskids competitie. Voor een nadere uitleg over de Tenniskids competitie klik hier

Jeugd die speelt met een gele bal doen mee aan de Junioren competitie 11-14 jaar of 13-17 jaar.

Wat wordt er gevraagd van de ouders tijdens de competitie? 

De voor- en najaarscompetitie en alle andere jeugdactiviteiten van LTC Startbaan waaronder de toernooitjes, de clubkampioenschappen en de organisatie van de competitie worden door de Jeugdcommissie georganiseerd. De Jeugdcommissie bestaat uit een aantal leden die zich hier geheel vrijwillig voor inzetten. Zonder de hulp van de ouders kunnen we deze activiteiten niet organiseren. Ook tijdens de competitie is de hulp van de ouders dan ook zeer gewenst. Bij de jongste jeugd helpen de ouders bijvoorbeeld met het opzetten van de netjes, het serveren van limonade in de pauze en waar nodig met de puntentelling. Naderhand dient alles weer opgeruimd te worden, ook hierbij vragen wij de ouders om medewerking. 

Ieder team krijgt een teamcaptain toegewezen. Dat is een ouder van een van de teamleden. Voordat de competitie begint is er een captainsavond waar alles zal worden uitgelegd. Samen met je kind verzorg je de communicatie binnen je team en met de tegenstanders. Verder zorg je bij thuiswedstrijden voor een prettig ontvangst op de club tijdens de competitiedagen. 

Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact met ons op:

[email protected]